Flugger maling

Et surdeigsbrød som passer til alle anledninger! ELTEFRITT GRYTEBRØD MED RUG. Jeg har bakt disse brødene med både surdeig og gjær og selv om jeg skulle ønske jeg kunne si at. Form til rundt eller avlangt brød, ha det oppi den forma du skal steike det i og hev videre til neste dag.


Flugger maling

I ovn ved 210° i ca. En «hvetesur» gir mer volum og en mildere smak enn en ren, grov rugsur. Blir hvetesuren slapp etter hvert, bruk litt rug i blandingen for å få opp aktiviteten. Tilsett 2g siktet fin spelt eller sammalt grov rug, alt etter om du ønsker en surdeig til grovbakst eller lysere brød, og ½ dl romtemperert vann.


Du kan også bruke andre meltyper som rug, bygg, havre eller spelt. Vi har bakt med en høy andel surdeig av rug og gitt deigene en lang modningstid.


Dette gir et brød med gode og balanserte smaker og en myk krumme. Bruk kaldt vann. Bland alle ingrediensene for hånd. Dekk bollen med plast og la deigen stå i. Forfedrene våre hadde erfart at de fikk vondt i magen hvis de lot være.


Deretter ble blandingen tørket, malt til mel, kokt til grøt og bakt til brød. Hvete og rug har et høyt innhold av FODMAP, spesielt typen fruktaner.


Rug skal ikke eltes lenge, det er nok med 5-minutter hvis du elter i maskin. Ha i brødformer og la.


For å kunne bake surdeigsbrød trenger du en starter – en bit deig som innholder en kultur av gjær og melkesyrebakterier. Min rug surdeigkultur er år gammle. La denne blandingen stå ute på.


Steg 2: Lage levain. Bak et brød helt uten gjær. Du bruker surdeig, rug og spelt og andre gode ingredienser og får et godt grovt brød. Denne surdeigsbrød -oppskriften gir nok deig til ett stort, eller to mellomstore.


Grovt brød med rug smaker godt av rug. Her er oppskriften. Gir deg en ekstra god metthetsfølelse og passer godt til lunsjen. Lag din egen surdeigstarter og bak surdeigsbrød som er minst like godt som butikkens!


Flugger maling

Eit enkelt surdeigsbrød med havre og rug bakt i gryte. Innhold: 7gr Vann 2gr Bakeklar surdeig 2gr Møllerens Sammalt Rug Finmalt 8gr Møllerens Siktet Hvetemel gr Salt Alt utenom. Rug - og speltbrød er et godt, grovt surdeigsbasert brød med grov rug, spelt og malt som bakes helt uten gjær. Passer perfekt i matpakken og til.


Grunnoppskrift: Hvordan bake grovt surdeigsbrød. Rug og surdeig har et spesielt godt forhold til hverandre siden det er. Prosjekt surdeig ! Dette er mitt første forsøk på egen surdeig.


Surdeig og rug har lange tradisjoner. En surdeig inneholder stort sett bare mel, salt og vann. Speltbrød med rug er perfekt brød for heile familien. Utan frø og kjerner og med digg smak av rug er dette ein vinnar både til frukost og.


Flugger maling

Det tar mange dager hvis.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Onet pl

Vinreol jysk

Reservedeler partner gressklipper