Kunsttarm til pølser
Collagentarm utgjør emballasje til røkte og kokte farseprodukter av kjøtt og fjørfe, som røkte kjøttpølser, meterpølse og sportswiener typer, samt stekte spesialpølser. Kroktarm Storfetarm. Fårtarm, svinetarm og kroktarm er naturtarmer til produksjon av hjemmelagde pølser. Lær mer om de ulike pølsetarmene her.
Her kan du lage dine egen pølser ved hjelp av våre småpakker, eller i litt større. Krydder, Naturtarm, Kunsttarm. Maskiner fjerner kunstige tarmer før pølsene pakkes til forbruker. Det er kun collagentarm som er spisbar av kunsttarmene.
Norge har ingen produksjon av. En god pølse handler om riktig balanse. Balanse mellom salt, krydder, kjøtt, fett og smak. Når du stopper spekepølser er det viktig at de ikke får med luft inn i pølsa.
Hold tarmen slik at pølserøret kommer litt inn i kjøttmassen samtidig som du roterer litt. Har du brukt kunsttarm er det enda viktigere med rask avkjøling, ellers setter tarmen seg fast og du drar med halve pølsa når kunsttarmen. Pølser er altså laget av oppblandet kjøtt. I noen pølsetyper brukes en kunsttarm istedenfor tarmen fra et dyr.
Grillpølser lages med en plasthinne rundt, men denne trekkes av før pølsene. Fremstillet af collagen. Diameter: mm. Kan anvendes til alle slags pølser.
Tarmen har en høj elasticitet og er rimelig. Dette er kunsttarm til pølser. Den er helt tørr under. Til en rekke pølser brukes kunsttarm.
Men selv om det er kommet sunnere pølser og et bedre utvalg så fins fortsatt kaloribombene der ute. Heter det derimot Sportswiener eller lignende kan det brukes kunsttarm og andre ingredienser. I kylling og kalkunpølser brukes det ofte MUK-kjøtt. OBS: Hvis man benytter kunsttarm, skal produktet ikke kalles wienerpølser.
Grillpølsen skiller seg fra alle andre pølser med det at den selges skinnfri. Eg lagar stort sett mine pølser berre på geit, og helst eldre dyr. Kje eigner seg dårleg. Men du kan lage pølse på ei blanding av hjort og svin, eller.
En bør være oppmerksom på at fett, og da spesielt fett av hest gjør at pølsene kan harskne. Du fikk nemlig ikke takk i kunsttarmer og ikke kunne du stikke ned til. NAM NAM: Herlige, hjemmelagde pølser med smak av stekt ribbe. I dagens pølseutvalg er det veldig mye kunsttarm som brukes.
Til kjøttpølse og middagspølse med naturtarm brukes svinetarm (28–mm diameter). I salg til forbruker foretrekker mange. Næringsinnhold pr 100g. A rnoldpølsa er vårt "Flaggskip".
Pølsa inneholder lever, noe som gjør den unik på smak. P roduseres i kunsttarm. R einsdyrpølse.
Kommentarer
Legg inn en kommentar