Gray pearl salg
Dette er en ypperlig måte å lage risgrøt på. Ingen brente gryter! Start på helt vanlig måte som anvist på pakken. Når du har hatt oppi melken og.
Bland sammen byggryn, melk og salt i en kasserolle som tåler å stå i ovnen, gjerne støpejernsgryte. La det koke opp mens du rører i gryten. Sett lokk på gryten.
Lag risengrynsgrøt på en enkel måte og vi garanterer at grøten ikke svir seg! Spe så med helmelk, lettmelk eller en blanding av disse og kok opp under omrøring. Ta gryten bort fra. Nå skal det sies at jeg ikke er noen grøt person og har ikke laget.
En kan koke grøten i stekovnen, men den må uansett koke opp, og dette tar tid og må røres hele tiden. Nå har jeg funnet ut en måte å lage grøt i kombidamp. Ser ut som det blir grøt bare at det tar lengre tid. Jeg pleier å koke opp først, så setter jeg i stekeovnen med lokk (1grader, ingen avispapir).
Hvem har vel tid til å stå og røre i en grøt i flere timer? I tillegg skal grøten ligge i bløt natten over før den kokes. Det blir en langtekkelig prosess!
Tilberedt i ovnen hirse grøt med gresskar – alt er bra. Den eneste ulempen er at den er forberedt i relativt lang ti som for en ukedag. Dessverre har mange av. La grøten lage seg selv i en lunken ovn, mens du bærer ved og.
Jeg synes det er lettere å bruke ovnen og det er. Grøt i stekeovnen. For helt tradisjonell norsk grøt med kumelk: bruk dl ris, dl vann og l. Dynegrøt, risgrøt, risengrynsgrøt og julegrøt kjært barn har mange navn. Legg på lokk og sett grøtkjelen i kald stekeovn.
Kok opp grøten på platen. Lukk igjen døren og la grøten stå i stekeovnen i 4-timer. Jeg bare koker opp melk og gryn før jeg setter det hele i kald ovn. Kjøp ferdig risgrøt fra Fjordlan den er veldig god og du har ferdig grøt på.
Ellers er jo ekte grøt godt - først å koke ris, så koke det inn i melk og stilen der. Som regel koker jeg den opp og lar den stå noen timer i kald stekeovn. En annen ting som er praktisk med å lage grøt i ovn, er at man kan forberede noe av middagen om morgenen, sette gryta i ovnen, og VIPS!
Vi spiser alltid grøt til formiddagsmat på julaften, og jeg tror ikke vi er de. Julegrøt hjemme hos oss er risengrynsgrøt kokt med litt vanilje. Beregn noe lenger oppvarmingstid om du fyller convection ovnen full av poser. Vannet varmes til kokepunktet.
Alternativ 2: Steamkjele. Posene legges i vannet i. Om ingen fikk mandelen når dere spiste grøt i går, blir det ekstra gøy å spise. Risgrøt i stekeovnen eller under dyna!
Den ble altså ikke kokt i kjele, men bakt i ovnen! Og dette har jeg herved tatt opp igjen. Garantert grøt som ikke er svidd eller kokt over!
Kommentarer
Legg inn en kommentar